Yoga is de laatste tijd steeds meer in opkomst. En dit is niet zo gek, want naast inspanning is ontspanning ook belangrijk voor een goede gezondheid. Yoga helpt je om meer in balans te komen en is vooral gericht op het verstreken en versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Daarnaast zorgt yoga ook voor een sterke en flexibele geest. We bieden verschillende vormen van yoga aan voor zowel actieve als ontspannende vormen van yoga.

Ashtanga en Flow Yoga
Ashtanga yoga is een actieve vorm van yoga en gericht op het ontwikkelen van (lichaams)bewustzijn, spierkracht en flexibiliteit. De asana’s gaan in een actief tempo vloeiend in elkaar over en de ademhaling staat centraal.

Flow yoga is een milde, maar ook actieve vorm van yoga die gericht is op het ontwikkelen van (lichaams)bewustzijn, balans, spierkracht en flexibiliteit. Deze lessen kennen een rustige opbouw naar een actieve flow en eindigen weer mild en zacht.

Naast Asgtanga en Flow Yoga kun je bij sportschool fitnesscentrum Energiek ook Yin Yoga volgen. Bij Yin Yoga draait het om totale ontspanning, overgave en loslaten. De houdingen worden relatief lang aangehouden en met behulp van de zwaartekracht wordt het bindweefsel diep in het lichaam opgerekt. Zo ontstaat er weer ruimte in het lichaam en kan de energie weer lekker stromen. Een goede manier om stress en spanning los te laten!

 

yoga 1
Voordelen
  • Je flexibiliteit verbetert
  • Je leert ontspannen
  • Vermindering van stress
  • Betere ademhaling
  • Betere focus